VAM Formació   /   Manipulació d'aliments i seguretat alimentària APPCC, AGROALIMENTARI (formació subvencionada)   /   Informació del curs

   Cercador de cursos
Plataforma e-learning Plataforma e-learning

Manipulació d'aliments i seguretat alimentària APPCC, AGROALIMENTARI (formació subvencionada)

SEGURETAT ALIMENTÀRIA: MANIPULACIÓ I CONTROL D'ALIMENTS
Modalitat: presencial
Mètode: Teòric

Durada:
Teoria: 10 hores
Pràctica: 0 hores
Objectius
Conèixer els perills de contaminació d'un aliment, el seu origen, els efectes que poden ocasionar i les mesures preventives a adoptar.
Desenvolupar els hàbits higiènics adequats per garantir la seguretat -alimentària i contribuir a aconseguir la confiança i la tranquil·litat dels consumidors.
Realitzar correctament la manipulació d'aliments, tenint en compte la influència de la conservació i l'emmagatzematge adequats, així com la higiene dels equips, els locals i els utensilis.
Analitzar la importància que té el compliment de la reglamentació alimentària.
Conèixer els grups d’aliments i la seva conservació.
Aprendre la influència dels factors mediambientals i com prevenir-los
Desenvolupar els hàbits d’higiene bàsics alhora de manipular aliments. -
Conèixer i utilitzar les mesures bàsiques per ala prevenció i -contaminació dels aliments
Saber quines són les característiques i condicions dels locals i les -instal·lacions adequades
Conèixer i saber complir la normativa vigent.

   AULA    MÈTODE    DATES    HORARI   
Aula Torredembarra (Ps de la Sort 17)
Ps de la Sort 17 Local 3
Teòric24, 26 Juliol
09:00 - 12:30
Aula Torredembarra (Ps de la Sort 17)
Ps de la Sort 17 Local 3
Teòric28 Juliol
09:00 - 12:00
Temari
1. Alimentació i higiene alimentària.

Els aliments. Llet i derivats; carn i derivats; peix; els greixos; farines, pa i -pastisseria; hortalisses, fruites i llegums. La maionesa.
Principals aliments més sensibles -
Precaucions generals i especifiques amb els diferents grups.
2. Influència dels factors mediambientals. Importància d’una bona prevenció.

Factors determinants: Naturalesa dels aliments; l’aigua; l’aire; locals i -superfícies de manipulació d’aliments; màquines i estris.
Altres factors: temperatura, humitat, el temps.
3. Higiene personal del manipulador d’aliments.

La cura de les mans.
La roba de feina.
Hàbits del manipulador.
Malalties contagioses.
4. Mesures bàsiques per a la prevenció i/o contaminació en els aliments.

Pràctiques correctes d’higiene durant la recepció, emmagatzematge, transformació, transport i servei dels aliments
La fitxa de proveïdors.
La fitxa de control de temperatura. Instruccions per mesurar les temperatures
Full de registre de les mesures preventives preses en el tractament dels vegetals crus.
Full de registres del nivell de cloració de l’aigua.
Planificació de l’APPCC
5. Condicions i característiques dels locals i instal·lacions.

Condicions generals dels locals.
Condicions específiques de les instal·lacions (cuines, menjadors, vestuaris, serveis)
Insectes i rosegadors com a vehicles contaminants
Desinfecció, desinsectació i desratització
El lleixiu
6. Reglamentació tècnic-sanitària/Normatives vigents

7. Avaluació. Examen d’higiene alimentària.
Condicions específiques
Vam formació també realitza formació a mida per a empreses. En aquests casos, podem desplaçar-nos a les seves instal·lacions o voltants, a realitzar el curs en les dates i horari que els interessin. Consulti amb els nostres tècnics de formació al telèfon 977 13 01 72 o 692 48 28 75 o per email: info@vamconsultors.cat. Podeu consultar la nostra ample oferta formativa a la web . Per a formacions a mida poseu-vos en contacte via mail.

Totes les formacions es poden bonificar pel sistema de bonificacions de la Seguretat Social (Fundació Tripartita). Vam consultors realitza totes les gestions sense cost addicional, per tal que les empreses recuperin el cost de la formació.

Formació de Targeta Professional:
La formació corresponent a la TPC sector construcció s'imparteix a través de la filial CMAP servei de prevenció aliè acreditat per la Fundació Laboral de la Construcció nº 0604111448.
La formació corresponent a la TPC del metall es du a terme des de Vam Consultors com a centre acreditat nº064111454.

Formació de Carretilles elevadores, plataformes elevadores i pont grua:
No es podrà accedir a la part pràctica si no es supera prèviament l'examen de la part teòrica.
Obtenció del carnet: En aquest curs es pot complementar la titulació mitjançant carnet, per la qual cosa s'ha de portar una foto mida carnet el primer dia de curs. Pot fer-se també via email enviant-la a formacio@vamconsultors.cat, indicant nom, cognoms, nom del curs i data en la qual està inscrit.

Formació de manipulació d'aliments:
Obtenció del carnet: En aquest curs es pot complementar la titulació mitjançant carnet, per la qual cosa s'ha de portar una foto mida carnet el primer dia de curs. Pot fer-se també via email enviant-la a formacio@vamconsultors.cat, indicant nom, cognoms, nom del curs i data en la qual està inscrit.
Demana informació
 Aturat       Empresa       Altres

Nom i cognoms
*Email
Telèfon
    Ubicació:
 Torredembarra (Ps de la Sort 17)
    Observacions